zaterdag 10 maart 2012

Paaseieren breien


Nog niet zo lang geleden waren velen van ons bezig met het breien van kerstballen. Ook ik was daar aan begonnen, verder dan 3 pennen ben ik nooit gekomen......dan weer vielen allen breipennen uit mijn lusjes, dan weer had ik mijn werk op 3 pennen staat en hield ik wonderbaarlijk genoeg 2 pennen over, kortom dat was niets voor mij. En ja hoor, onlangs kwam het nieuwe boek van Arne en Carlos, breien voor pasen. Antoinette begon er mee, maakte een prachtige haas Pien genaamd, en wederom was mijn aandacht gewekt en Antoinette stimuleerde mij enorm om het toch nog eens te proberen, "de paaseieren waren niet zo moeilijk om te doen". Ik zou het toch weer gaan proberen, eerst beginnen met een paasei in 1 kleur. Daarna zien we wel verder. Grote truc is in ieder geval breien op satestokjes of mikadostokjes (of breipennen van bamboehout die wat duurder in aanschaf zijn), dat is niet zo glad zodat niet de pennen uit je werk vallen. En daar ging ik dan, alsof ik nooit anders had gedaan, het eerste ei werd snel gelegd. Dan maar een stapje verder, ei nummer 2 in 2 kleuren, een streepje inbreien is niet moeilijk dus moet kunnen.....en zie ook het tweede ei kwam er. Inmiddels zijn er al flink wat gevolgd, pas op allemaal want als je het door hebt hoe het moet is het enorm verslavend, maar heel erg leuk. En ben je niet zo'n held met patronen inbreien, kun je ze er altijd nog op mazen.

7 opmerkingen:

 1. hoi helga wat ziet dit er leuk uit groetjes maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu ook al aan het breien, naast borduren gaat je dat ook goed af, zo te zien. Grappig en leuk!
  Ik ben in de ban van haken. Net een 'angry bird' gemaakt voor onze oudste...hihi. Direct opdracht van de anderen gekregen om de hele familie te haken. Nou, daar moet ik eerst over nadenken...
  Groetjes, Judith

  PS: Sorry, dit is niet 'boos' bedoeld, maar weet je dat je woordverificatie aanstaat? Mocht je dit bewust doen, dan vul ik deze natuurlijk in. (hopelijk komt het niet raar over, geschreven woorden kunnen namelijk nogal bot overkomen. Dat is niet mijn bedoeling)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee joh, natuurlijk niet "boos"overgekomen :-) Maar ik weet inderdaad dat de woordverificatie aan staat....om ongewenste spam ed. te ontvangen.
   Groetjes Helga

   Verwijderen
 3. Pas maar op, weer een verslaving erbij! Ben nu ook weer begonnen met een eitje breien. Het gaat sneller dan een kerstbal!

  groetjes,

  Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Cool! Wat super dat het nu lukt, straks een hele paasboom vol :-) Ik wil het nu toch ook wel een keer proberen, dat breien met 4 pennen.....

  xx Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha.....jij dacht dat je er was met 4 pennen....je hebt er zelfs 5 nodig. En ik kan het je nu leren :-)

   Verwijderen
 5. Volgens mij moet ik jou nu niet vragen hoeveel paaseitjes je hebt gebreid, maar hoeveel bomen je inmiddels kunt vullen! Ze zien er leuk en lief uit, goede manier om je huis paas-bestendig te maken.

  BeantwoordenVerwijderen