donderdag 28 februari 2013

Mooi blauw...

Omdat Judith mij het idee gaf om eens mee te doen met een challenge, heb ik gisteren dus voor het eerst een kaart ingestuurd. Maar dat smaakt naar meer, dus doe ik nu mee met de DCL-challenge; een kaart in een kleur met verschillende nuances, en aangezien ik een groot liefhebber van blauw ben, heb ik deze als basis voor de kaart gekozen. En ook met de challenge van tuesdaymorningsketches doet deze kaart mee, de sketch van deze week vind je op de site. Ik ben wel weer tevreden over het resultaat.

woensdag 27 februari 2013

mannenkaart

Gisteren heb ik mijn, inmiddels enorme, voorraad knoopjes allemaal uitgezocht en op kleur gesorteerd. Wat een klus was dat, maar ik ben er wel heel blij mee, want nu pak je heel snel wat dessinpapier met de juiste kleur knoop. En dat was dan ook heel handig bij het maken van deze mannenkaart. Beetje stoere kleuren en een stoer uiterlijk en klaar was ik. De kleuren zijn door het fotograferen enigszins flets overgekomen, het echt is toch wat intenser van kleur, maar ach......

dinsdag 26 februari 2013

Hoera, ik heb hem al !


Het nieuwe boek uit de serie Handmade diva's is van Petra Hoeksema en is een geweldig leuk borduurboek, en ik kan het weten want ik heb Petra geholpen met het borduurwerk :-) Vanaf 1 maart ligt het in de winkels.

zondag 24 februari 2013

flitsend

Ik dacht, laat ik eens lekker gek doen en wat flitsende kleuren gebruiken. Blijkbaar is dat toch niet helemaal voor mij weggelegd.....ik ben niet zo tevreden over de kaart. De lay-out ga ik nog wel een keer gebruiken met andere kleuren, misschien dat het dan wel wordt wat ik zou willen. Maar er zijn altijd wel mensen die dit flitsende wel kunnen waarderen, dus toch maar op mijn blog geplaatst. Ben benieuwd wat jullie er van vinden. Overigens is het nog wel een leuke tip om eens te kijken bij www.lintenmeer.nl ze hebben daar echt zoveel soorten knoopjes/knopenset, dat je bij alle kleuren van je kaart wel een passend knoopje hebt.

zaterdag 23 februari 2013

rondje thee tijd


Ronde kaarten is iets wat ik de laatste tijd veel tegen kom op allerlei blogs en natuurlijk wilde ik dat ook wel eens proberen. Maar soms heb je een idee hoe het moet worden, maar komt het er gewoon niet uit....balen natuurlijk..... En ineens zag ik vorige week op het blog van Inge een rond babykaart, en dat werd de basis voor mijn thee-tijd kaart. De stempels van Eline's Winterhuis zijn hier natuurlijk geweldig leuk voor.

donderdag 7 februari 2013

gebreid hoesje voor mobiele telefoon

Omdat ik nu toch weer even lekker bezig was met wol ed. heb ik ook maar een gebreide versie van een telefoonhoesje gemaakt. Veel simpeler van opzet,maar de knoopjes die moeten het doen in dit geval. Het hoesje is gevoerd met de stof van Eline's Huis, dit is nodig omdat breiwerk enorm rekbaar is, met stof tegenvoeren voorkomt dit verder.

woensdag 6 februari 2013

Uiltje haken

Vanmorgen vroeg kon ik nog niet haken, maar een leuk boek erbij om eens wat uit te proberen, en ja hoor.......zie hier mijn uiltje is geboren. Of wel mijn nieuwe hoesje voor mijn mobiel. Ik weet dat het nog verre van perfect is (vraag me af en toe even af of het wel een uiltje is geworden hahaha....) maar voor de eerste keer haken ben ik zelf niet ontevreden, en durf ik hem zelfs op mijn blog te zetten. Ben benieuwd wat jullie er van vinden.
p.s. ik heb ondertussen wel de pluimen van de oren iets korter gemaakt, staat wat meer "uil-achtig"

zaterdag 2 februari 2013

vlechtwerk


Dit keer geen grote strik, maar uiteraard wel lint (en een mini-strikje ), knoopjes en een bedeltje. Ik heb 2 bijpassende dessinpapiertjes bij elkaar gezocht, en in reepjes gesneden, de ene heb ik gemat met een zalmrose kleur karton (de kleur die in de label terug komt) en de andere verder niets meegedaan. In de hoek een matje gevlochten, op de kaart geplakt, en zie wat een leuk resultaat je krijgt. Label erop en verder afwerken met tekststempel. Lijkt een snelle kaart, maar dat valt nog best tegen omdat je de stroken toch netjes recht wilt hebben en nog moet matten met het zalmrose karton.

vrijdag 1 februari 2013

strikkenparade


Zijn jullie het nog niet zat, mijn strikkenparade hahah....vandaag nog maar eentje dan, daarna gaat er gewoon weer wat anders komen. Grote strik is weer de blikvanger, en ook nu is de kaart verder heel strak gehouden. Knipvel, bedeltje en strass maken het weer af. Dit is echt zo'n model waar je er redelijk snel meer van kunt maken in allerlei kleuren, en je zult zien hoe anders je kaart er dan weer uit gaat zien.