vrijdag 31 augustus 2012

Cupcake van vilt

Mijn eerste cupcake uit het boekje van Marianne Perlot; Tea Time! Wat een heerlijkheden staan daar in en zoals Marianne zelf zegt; ze zijn goed voor de lijn :-) Je krijgt er wel reuze trek van als je hiermee bezig bent. Met het vulmateriaal (ik gebruikte Panda vulling) moet je wel een beetje voorzichtig zijn zoals je op mijn foto ziet, het vilt "hangt aan" waardoor bijvoorbeeld het roosje er wat "harig"uit komt te zien. Goede les voor de volgende keer.

dinsdag 28 augustus 2012

nog meer kerstpost

Ik verslaafd aan de nieuwe materialen van Marianne Design, van Eline Pellinkhof..........welnee, het lijkt maar zo :-) Die uiltjes hebben echt een enorm hoog aantrekkingsgehalte, ook deze stempel is zo leuk! Gecombineerd met de postzegels van het knipvel (met een prikpen uit prikken of met een radeerwieltjes er langs gaan geeft een "echt"postzegel effect) en natuurlijk mag het scandinavische hart niet ontbreken. Hebben jullie de handigheid al door hoe je het hart in elkaar zet ?.....een paar keer doen en het gaat vanzelf!!

zondag 26 augustus 2012

Nog meer uilen

Een hele simpele snelle kaart maak je gewoon met een label zoals ik in de vorige blogspot liet zien. Samen met een "rommeltje" van touw en bedels, ziet het er snel heel leuk uit. Maar eerlijk is eerlijk, dat komt natuurlijk ook doordat het nieuwe dessinpapier van Eline en de uiltjes zo leuk zijn, daar hoef je zelf maar weinig aan toe te voegen !

vrijdag 24 augustus 2012

Labeltjes


Samen met Eline heb ik een aantal labels gemaakt met de nieuwe creatables (ja natuurlijk, ook weer het scandinavische hartje!!!) met de uiltjes knipvellen, de stempels en het prachtige kant van Marianne Design. Dit is een kleine selectie van wat we gemaakt hebben.

zaterdag 18 augustus 2012

Eline's owls

Ook nu weer een kaart met de nieuwe materialen van Eline. Deze keer met de creatable kerstboom, en natuurlijk het scandinavische hart (zoooooo leuk!!!) en de mini stempels van de uiltjes die zijn ook zo cute! En het dessinpapier gecombineerd met stukjes tekst uit een oud boek, en dan ook nog eens alles gescheurd....dat valt nog niet mee, maar ik hoop dat het Inge haar goedkeuring kan dragen, zij is natuurlijk een expert op dit gebied. Maar zelf ben ik zeker niet ontevreden, ik ga het nog leuk vinden ook om zo "nonchalant"te werken, en zelfs een niettang zit ineens in mijn tasje met basis materialen, wie had dat nou kunnen denken :-)

woensdag 15 augustus 2012

X-mas post

Gisteren heb ik weer heerlijk met mijn lieve vriendin Eline bijgekletst en ondertussen wat leuke dingen samen voorbereid. In september komen er weer heel veel leuke nieuwe kerst materialen uit (zie www.mariannedesign.nl) maar van Eline kreeg ik al wat om mee te gaan werken. Het scandinavische hartje is echt super leuk, even een trucje hoe je hem in elkaar zet, maar daarna gaat de creatieve inspiratie weer heel had bruisen. In deze X-mas post heb ik van bijna alle nieuwe materialen iets verwerkt, het dessinpapier, de creatables, de stempels, de knipvellen met uiltjes......allemaal te leuk!! Wil je deze materialen ook in je bezit krijgen (....en wie wil dat nou niet!) bij Petra vind je het in de webwinkel.

zaterdag 11 augustus 2012

Koetjes-kaart holland

Het Hollandse dessinpapier van Marianne Design heb ik eigenlijk nog maar weinig gebruikt, terwijl het zo leuk papier is om een vrolijke kaart mee te maken! Een klein vlaggetje vergroten tot 1 brede vlag, precies passend in het dessin geeft weer iets extra's mee aan de kaart. En ook in het knipvel heb ik wat zitten veranderen; het vlaggetje van de koe is eraf geknipt en een echt stukje van het Hollandse lint van Marianne Design is er aan gezet, net echt :-), knoopjes en de tekststempel van Eline maken het weer compleet.

donderdag 9 augustus 2012

Vintage poezie plaatje

Onlangs heb ik bij Action hele leuke vintage poezieplaatjes gekocht, en daar zat ook deze leuke hond tussen.    In combinatie met een bekende lay-out, werd dit weer een leuke kaart. Het lijkt op de foto alsof het strikje erg afsteekt bij de rest, maar dat is niet zo als je de kaart zelf in handen hebt, het is vooral het dessinpapier dat enigszins flets overkomt. Ook dat komt bij Action vandaan trouwens.

dinsdag 7 augustus 2012

Vlaggetjeskaart

Eindelijk ben ik ook eens vlaggetjes gaan maken. Ik vind het altijd zo leuk op een kaart staan, en zelf doe ik bijna nooit. En het leuke is ook nog eens dat het heel simpel te maken is, terwijl je kaart er volledig van op fleurt. Het idee voor de opzet van de kaart komt uit het boekje van Inge Liefs uit Holland. Handig om afgesneden strookjes op te maken!

vrijdag 3 augustus 2012

Sammy en Misty


Eigenlijk had ik nog geen foto's van mijn kleine boefjes op het blog staan, dus bij deze maar even voorstellen; Het zwarte katertje is Sammy en het witte poesjes is Misty, ze zijn geboren op 9 april 2012 en worden echt met de week groter, het wordt zelfs weer tijd om weer nieuwe foto's te maken, zo snel groeien ze. Het zijn echt broer en zus, ze zijn helemaal verknocht aan elkaar, maar soms vliegen ze elkaar ook in de haren, en zo en passant nemen ze dan wat stukjes van mijn behang mee :-) Ze zijn stapel gek op allerlei balletje met en zonder geluid, muisjes van stof, bont en vilt is helemaal het einde, maar het leukste speelgoed is toch wel en paar kleine badspeeltjes. Elke morgen moet ik een wasbak met een laagje water vullen, en dan de speeltjes erin laten drijven, dolle pret !!! Tja, hoever moet een mens gaan als je van de dieren houdt hahah.....

woensdag 1 augustus 2012

Poezen nostalgie

Dit poezenplaatje vond ik zo leuk dat ik daar wel meteen een idee over had, hoe ik die op een kaart zou verwerken. Ik heb een lay-out gebruikt die ik in het verleden wel eens had gebruikt, en ik blijf me er steeds weer over verbazen hoe gemakkelijk je dan een kaart maakt die toch totaal anders is. Zou dat dan de kunst zijn van het kaarten maken :-)